Времето през по-голяма част от месец март 2018 ще бъде дъждовно. Количеството

...
Времето през по-голяма част от месец март 2018 ще бъде дъждовно. Количеството
Коментари Харесай

Синоптиците с прогноза за началото на март! Ето какво време ни чака

Времето през по-голяма част от месец март 2018 ще бъде дъждовно. Количеството на преваляванията, които ще паднат ще бъдат близки до нормата.

Температурите, които се чакат за месец март 2018 ще се движат сред – 6 и -3 градуса, а оптималните стойности ще варират сред 18 и 26 градуса.

През първото деседневие на месец март 2018 ще се следят динамични процеси - бурни ветрове, с превалявания от дъжд, в Северна България и по високите полета на Западна, дъждът ще минава в сняг, само че не се чакат съществени снежни покривки. В началото на деседневието минималните температури ще доближават до -5 градуса. Към края на интервала се чака стопляне на температурите.   

В края на второто десетдневие температурите ще тръгнат нагоре и ще доближават оптимални стойности от 12-14 градуса. Това стопляне ще продължи и през третото десетдневие на март. Температурите ще вървят нагоре, само че и ще  има валежи от дъжд, а утринните температури, ще са в порядъка на -2  до -4 градуса, ще образуват заледявания.

В края на март времето ще бъде ясно и изсъхнало. Очакваме дневни температури до 14-16 градуса, но  през нощта температурите  ще се движат към -5 градуса и заран ще бъде доста студено. В края на последното десетдневие температурите ще са към 16-18 градуса, а тук-там ще доближават и до 20-22 градуса.

Времето ще е уместно за планините, само че ще има заплаха от лавини. Любителите на ски спортовете да бъдат деликатни. Пролетта ще се почувства във високите дневни температури,  на някои места, те  ще доближават до 22 градуса.  Повишението на дневните температури в края на март 2018 година ще продължи, написа уеб сайтът за дълготрайни прогнози www.evropea.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР